• Rosengårdens helglunch

    • 12:00-16:00 Inkl. bröd & ramslöksgremolata

6X7A0589
6X7A0650
6X7A0482
    • Förrätter helglunch

      Förrätter

    • Japansk råbiff på gotländsk Simgus

      145:- / 245:-

      Rispapper / sjögräspulver / wasabi / soja / ingefära / syltad shiitakesvamp

      (Simgus = biffras från Ejmunds gård

    • Toast Skagen

      145:- / 245:-

      Handskalade räkor (MSC- märkta) / löjrom / citron / dill / grillat surdegsbröd

    • Varmrätter helglunch

      Varmrätter

    • Lammkorv från Graute gård ”Bourguignon”

      125:-

      Rökt lammsida / pärllök / svamp / rödvin / persilja / potatispuré

    • Schweizer-schnitzel

      175:-

      Comtéost & parmaskinka / pommes / ärtor / rödvinssås

    • Steak frites

      295:-

      Hängmörad entrecote / rökt vitlök / chilibearnaise / sallad / pommes

    • Aloo gobi

      125:-

      Potatis & blomkål på indiskt vis, mango, mynta, yoghurt, pappadam (veg.)

    • Sallad Nicoise

      175:-

      Sotad tonfisk / kalamata / rödlök / ägg / äppelkapris / sardellmajonnäs

    • Gödkalvlever Anglais

      195:-

      Brynt smör, rökt sidfläsk, kapris, persilja, färskpotatis

    • Caldereta

      185:-

      Klassisk spansk fisk- & skaldjursgryta med aioli

    • Rimmad torskrygg

      205:-

      Handskalade räkor, pepparrot, ramslöksgremolata, kokt färskpotatis

    • Wallenbergare

      175:-

      Potatispuré, gröna ärtor, skirat smör & rårörda lingon

    • Efterrätter helglunch

      Efterrätt

    • En kula glass, salmbär 

      45:-
    • Saffranspannkaka

      105:-
    • Crème brülée

      95:-
    • Chokladtryffel

      45:-