Julbord

Från första adventshelgen t o m sista adventshelgen dukar vi alltid upp vårt genuina julbord. Det är lagat helt från grunden utan halvfabrikat (förutom prinskorven där vi väljer den bästa och rökigaste vi kan hitta). Vi använder oss i största möjliga mån av gotländska råvaror och ser till att allt det klassiska som man vill ha till julbordet finns med och tillagas på högsta nivå. Detta kombinerar vi med en hel del nya anrättningar som vi tycker är spännande, nyskapande samt passande för säsongen. Vi använder oss bl. a av mycket hjort som vi köper från Kyrkebys i Hangvar på norra Gotland. Av hjorten gör vi paté, pastej, rökt hjärta, rökt stek, köttbullar mm. Självklart rimmar vi och röker vårt kött själva! Detta gör att vårt julbord sticker ut och gör det högst personligt. De som kommer hit och upplever vårt julbord brukar inte bli besvikna.

Vi utför även cateringuppdrag av olika storlekar på julbordet.

Catering

Året runt kan man anlita oss för cateringuppdrag. Vi har mycket och lång erfarenhet och vi skräddarsyr gärna menyer utifrån kundens egen smak, behov och plånbok.

Se nedan för exempel. I regel är minimum för catering 20 personer.

Det går även att hyra köksmästare Henrik Westerlund om man vill ha en mästerkock som lagar mat hemma i sitt eget kök under en speciell afton.

    • Menyförslag catering

      Priser per person inkl. moms

    • Lätt måltidsbuffé

      125:-

      - Ädelostpaj med blomkål och kyckling (eller annan paj)
      - Blandad sallad med vinägrett
      - Hembakat surdegsbröd ramslöksgremolata

    • Sommarbuffé

      345:-

      - 2 sorters sill med tillbehör (rödlök, gräddfil)
      - Västerbottenostpaj
      - Gravad lax med gotländsk senapssås
      - Kalvrostbiff med chiligremolata och primörsallad
      - Kokt potatis ( färsk vid säsong )
      - Knäckebröd, hembaktbröd smör

      - Ramslöksfärskost

      - Vaniljpannacotta med färska jordgubbar

    • Spansk tapasbuffé

      395:-

      - Marinerade oliver och soltorkade tomater
      - Marinerad aubergin, zuccini, paprika och kronärtskocka
      - Räkor i olja med vitlök och chili
      - Vitlöksbröd med tomat och vattenmelonescabeché
      - Spanska charketurier (lomo, jamon serrano, chorizo)
      - Potatis och blomkålstortilla
      - Albondigas i saffran- och mandelsås
      - Blandad sallad i vinägrett
      - Crème catalana pannacotta med rabarberkompott
      - Spanskt bondbröd med smör

    • Italiensk buffé

      395:-

      - Ört och vitlöksmarrinerade grönsaker
      - Ägghalvor med tapenade, pinjenötter och ruccola
      - Tomat och mozzarella caprese
      - Parmaskinka, salami Milano och Mortadella
      - Cesarsallad med citrusmarinerad lax eller kyckling
      - Pastasallad "Arrabiata"
      - Toscansk bondsoppa med linser, tryffel och rotfrukter
      - Tiramisu
      - 2 sorters italienska dessertostar
      - Focaccia och smör
      - Grissini

    • Lammgrillning

      325:-

      - Marinerat helgrillat lamm
      - Potatissallad eller gratäng
      - Blandad sallad med färska örter
      - Färskost smaksatt med ramslök
      - Hembakat surdegsbröd

    • Medeltidsbuffé

      375:-

      - Helstekt vildsvinskarré
      - Pot-au-feu på fasan med rotfrukter och klosteröl
      - Confit på fasanlår
      - Portvinskokta fikon med kanel och stjärnanis
      -  Kikärtor kokta med vitlök, örter och olivolja
      - Ört- och krassesallad med kumminvinägrett
      - Beduinpuré
      - Rotfrukter rostade med honung
      - Hembakt bröd och smör

    • Crossover-buffé

      410:-

      - Sallad på färska rödbetor, Stafva covré, honung, ruccola och valnötter
      - Blandad sallad med färska örter och plommonvinägrett
      - Bruscetta med tomat- och mangosalsa
      - Ölkokta blåmusslor i Tom ka gai
      - Lättbakad laxmed wasabi, soya och kapris
      - Marinerade kycklingspett med kryddig nudelsallad
      - Cannelloni fylld med spenat, ädelost, bacon och kyckling
      - Lammcarpaccio med jordärtskocka, tryffel och svamp
      - Choklad- och nötbrownie
      - Hembakt bröd och ramslöksgremolata

    • Asiatisk buffé

      395:-

      - Lättbakad laxtartar med soya, wasabi, kapris, persilja, ingefära
      - Kimicheekål med marinerade biffspett
      - Glasnudelsallad med vitlöksstekta jätteräkor
      - Tom ka gai (thailändsk kycklingsoppa med kokosmjölk, lime, galangal och koriander)
      - Kycklingspett med jordnötssås
      - Friterade risbollar
      - Asiatisk Caesarsallad med långbakad karré
      - Blandad färsk frukt
      - Hembakat bröd ramslöksgremolata

Bröllop

Varje år sedan 2004 utför vi minst 5 olika bröllop per år, ofta fler, de flesta under sommartid men även några höst- och vår- samt något enstaka vinterbröllop. Detta innebär att vi har arbetat i många olika festlokaler och bygdegårdar runt om på ön och besitter en gedigen kunskap och erfarenhet för just denna typ av festligheter. Vi förstår att bröllopsdagen är en av de viktigaste dagarna i brudparets liv och har alltid som ambition att prestera på absolut toppklass. Vi brukar inleda med en dialog med brudparet för att förstå vad de har för idéer och tankar kring sitt bröllop och bröllopsmiddag, vi kommer gärna med tips, därefter utformas en personlig offert utifrån brudparets tankar, önskningar och smaklökar. Självklart får man provsmaka menyn i förväg om man vill.

Nedan listar vi några förslag på olika rätter som vi har serverat på tidigare bröllop.

    • Bröllopsmeny

    • Bröllopsmeny (förslag)

      495:-

      FÖRRÄTTER

      Västerbottencheesecake / Kalixlöjrom / inlagd rödlök / citron
      Ankleverterrine / gelé på granatäpple / portvinsbakade fikon / brioche
      Krämig hummersoppa / Cognac / portvin / Stafva ockra / skaldjur / parmesan- & timjanspinne
      Blandad sallad / färska örter / tryffel / fårfiol / Stafva vit / primörgrönsaker / jordärtskockschips

      VARMRÄTTER

      Lättrökt och bakad hälleflundra / skaldjurspotatispuré / dragon / bondbönor / saffransvinägrett
      Apelsin och ingefärsstekt ankbröst / pak soi / potatis- och blomkålstortillia / salmbärssås
      Ramslökssotad lammytterfilé / svamp- och potatisterinne / romanesco / rostad vitlökssås
      Ört- och vitlöksbakad oxfilé / rostad färskpotatis / sommarens primörer / marsalavinsås

      DESSERT

      Granny Smith sorbet / bakade galaäpplen / äppelgelé / äppelflarn

      Passionsfruktssorbet/ Sambuccagelé/ apelsinsallad

      BRÖLLOPSTÅRTA
      Enligt önskemål

Almedalsveckan

V27 är numera, utan konkurrens, den mest intensiva veckan för Gotlands besöksnäring. Vi på Rosengården har varit med från start när den började expandera utanför Strandgatan och Hästbacken.

Vi hyr ut våra lokaler, främst morgon/ fm fram till kl. 11:00 med tillträde så tidigt som Ni önskar. Det går också att hyra eftermiddagspasset som är mellan 14:00-16:30. Vi har två olika enheter att hyra ut.

#1 Uteservering med tillhörande scen framför Sankta Karins kyrkoruin, ingång Rosengårdens huvudentré. Denna del lämpar sig för grupper mellan 50-250 personer för mingel, föreläsning, seminarium mm.

Pris fm. 15 000:-

Pris em. 20 000:-

#2 Matsal + utomhusbar med entré från Södra kyrkogatan (barentré).

Denna del lämpar sig för grupper mellan 15-80 personer främst för föreläsningar/ seminarium med kanske ett efterföljande mingel i utomhusbaren.

Pris fm. 10 000:-

Pris em. 15 000:-

Det går även att hyra båda enheterna då med en kapacitet på upp till 400-500 personer. Önskar man hyra heldagar är detta möjligt men då blir priset ett annat då vi avstår från vår lunch- och/eller kvällsservering. I dessa fall hänvisar vi till mailkontakt för kostnadsförslag.

Större delen av ytorna är vädersäkrade.

Önskar Ni hyra flera pass så lämnar vi rabatt på priset.

Priserna är exklusive moms. Det tillkommer kostnad för eventuell teknik, förtäring samt ståbord med strumpa (vi har fyrkantiga ljusa ståbord utan kostnad). Bordsvatten bjuder vi på. Våra egna möbler får självklart användas utan kostnad likaså ingår den personal som krävs för Ert evenemang i priset. Om Ni vill hjälper vi Er att förbereda Ert evenemang så det blir precis som Ni önskar, i tid.

Önskar Ni förtäring så har vi några av Gotlands duktigaste kockar i köket och vi serverar allt från barsnacks, kanelbullar och kaffe till ostron, gåslever och Champagne samt diverse bufféer och mingelmat.

Under lunchtid serveras vällagade affärsluncher och under middagstid är det fokus på a la carte med gotländsk inspiration, allt självklart lagat på plats från grunden.

Utöver detta utför vi även förstklassiga cateringuppdrag under veckan som vi skräddarsyr efter Era behov! Vi har alkoholtillstånd även för catering.