Julbord
Från första adventshelgen t o m sista adventshelgen dukar vi alltid upp vårt genuina julbord. Det är lagat helt från grunden utan halvfabrikat (förutom prinskorven där vi väljer den bästa och rökigaste vi kan hitta). Vi använder oss i största möjliga mån av gotländska råvaror och ser till att allt det klassiska som man vill ha till julbordet finns med och tillagas på högsta nivå. Detta kombinerar vi med en hel del nya anrättningar som vi tycker är spännande, nyskapande samt passande för säsongen. Vi använder oss bl. a av mycket hjort som vi köper från Kyrkebys i Hangvar på norra Gotland. Av hjorten gör vi paté, pastej, rökt hjärta, rökt stek, köttbullar mm. Självklart rimmar vi och röker vårt kött själva! Detta gör att vårt julbord sticker ut och gör det högst personligt. De som kommer hit och upplever vårt julbord brukar inte bli besvikna.
Vi utför även cateringuppdrag av olika storlekar på julbordet.
JULBORD ROSENGÅRDEN 2017
På bordet vid ankomst: Friterad grönkål
Sill och strömming
Inlagd sill
Gotländsk raps- och senapssill
Chiligremolata- sill
Citrussill / kanel
Rödbetssill / kummin / rosmarin / citron
Sojasill / wasabi / kapris / charlotten / persilja
Matjessill / sikrom / gräddfil / rödlök / gräslök
Stekt inlagd strömming
Ramslöksgravad strömming
Kräftströmming
Sillsallad / ingefära / lime / granatäpple / mynta
Gubbröra
Dillkokt potatis
Fisk och skaldjur
Gravad lax
Kallrökt lax
Ägghalvor / Skagenröra
Rökt torsk / krämig grönkål / pepparrot / syrad rödlök
Inkokt lax / citron / mynta / fläder
Fisk- och skaldjursmousselin / ramslöksgremolata
Bakad röding / fänkål / dill / citronette / löjrom
Sallader
Caprese
Krämig rödbetssallad
Rostade rödbetor / valnötter / Stafva covré / fikon / rucola
Saffransbakad fänkål / päron / valnötter / ädelost / vattenkrasse
Rostade & marinerade sydfranska grönsaker
Kallskuret
Julskinka- Gotland
Fårfiol- Graute gård
Lammsalami- Gutechark
Rödvinssalami- Gutechark
Femmarkerkorv- Gutechark
Kalkonpastrami- Graute gård
Grovkornig gotländsk hjortleverpastej
Sylta på oxsvans / rökt sidfläsk / backtimjan
Hjortpaté (Kyrkebys – Hangvar) / tryffel från Häftings
Rökt innanlår från Ejmunds / tryffelemulsion / sandarve
Rökt kronhjortshjärta (Kyrkebys – Hangvar)
Småvarmt
Hjort Köttbullar
Prinskorv
Soyaglacerade baby back ribs
Janssons frestelse
Kokt julkorv- Gutechark
Rödkål
Dillkokt potatis
Dessert och godis
Saffranspannkaka
Ris á la Malta
Pepparkakspanacotta
Glögginkokta päron
Fruktsallad / fläderblom / citron
Ostbricka- Comté / Stilton / Brie de meaux
Brownie
Rommarinerade sensommarbär
Äppelkaka
Vaniljsås
Saltat choklad bräck
Skuren marmelad- varierande smaker
Jordgubbssås
Vispad grädde
Rårörda salmbär
Chokladtryfflar- apelsin / rom / havssalt
Ischoklad
Papparkakor
Nötter och torkad frukt (russin, fikon)
Juleskum
Bröd och tillbehör
Vörtbröd
Surdegsbröd
Mörkt lingonbröd
Gotländskt brytknäcke
Smör
Juledamer
Västerbottenost
Whiskeycheddar
Pepparrotsfärskost
Gräddfil
Hovmästarsås
Rödlökscumberland
Inlagda gulbetor
Cornichons
Äppelmos / kanel / ingefära
Rårörda lingon
Rosengårdens senap
Slotts senap
Dijon senap
Gotländsk senap
Cidervinäger senap
Rökt grishuvud
Kål