Ramslöksgremolata

Rosengårdens ramslöksgremolata kammade hem första pris i Sveriges största tävling för innovativa matprodukter, Gastronomiska Matverk 2016 på matforumet Gastronomiska samtal i Nyköping 27:e januari. Produkten kommer att finnas i butiker runt om på Gotland, Stockholm och Mälardalen från början av maj.

Motiveringen:

"Modern, vacker, smakrik och elegant. Produkten överraskar med en härlig doft och textur. Användningsområdena är många och den här produkten har en stor marknadspotential, i Sverige, utanför landets gränser och självklart på Gotland". I juryn fanns några av vårt lands främsta kockar, exempelvis ordförande Mathias Dahlgren samt stjärnkockarna Paul Svensson och Fredrik Eriksson.

Tillverkningsställe:

För att på ett smidigt och effektivt vis tillverka gremolatan har Rosengården hyrt in sig i de företagstäta och energisprudlande faciliteterna på Stafva gård som ägs av Patrik och Inger Von Corswant. Här möter vi dagligen andra entreprenörer som också har gjort det kloka valet att hyra in sig hos de inspirerande ägarna. Övriga företag på Stafva är; Barlingbo bryggeri, Gute glass, Halfvede musteri, Gute kafferosteri, Gute lemonad, Träkumla rom och självklart de själva då, Stafva gårdsmejeri, vars mål är att kunna leverera förstklassiga produkter till deras kunder och ha roligt på samma gång!

Vi gillar kreativitet!

Kontakta gremolata@restaurangrosengarden.se för att beställa.

Leverantörer:

Ramslöken kommer från Stenhuse gård där ägaren, Tomas Pettersson dessutom var lagkamrat med Henrik Westerlund i tävlingen Matverk 2016. (Laget vann 1:a pris). 

Stenhuse Gård är ett företag som tillverkar grönsaker av högsta kvalitet och arbetar efter att nå det bästa möjliga resultat i allt de gör. Stenhuse gård säger stolt att de har produkterna som smakar Gotland!

Det är en gård som i fem generationer sysslat med traditionellt jordbruk som kor, grisar, vall, spannmål och sockerbetor. För 15 år sedan ändrades inriktningen till ren växtodling och då framför allt långa kulturer som sparris, hallon, rabarber och jordgubbar.

Gården är stolt leverantör till bland annat flertalet Nobelmiddagar samt kronprinsessan Victorias bröllop. Gården ligger i Sanda på södra Gotland.

Ekologiska citroner, persilja och vitlök köper vi från den självklara frukt- och grönsaksgrossisten på ön, Gotlandsspecialisten. Företaget startades 1995 och alltsedan dess är närhet och personlig service ledord i deras verksamhet. Butiker, caféer, hotell och restauranger över hela Gotland uppskattar fördelarna med att ha en egen grossist på ön som kan tillgodose deras önskemål om frukt och grönt och fina delikatesser producerade på ön.

De är dessutom huvuddistributör av Rosengårdens gremolata på Gotland.

Den kallpressade och ofiltrerade rapsoljan köper vi från Halner gård som ligger ca 7 km norr om Visby utmed vägen till Fårö. Gården köptes 1981 av nuvarande ägare Anders Stumle. Från 1993 har delar av gården brukats ekologiskt och sedan 1998 är hela gården omlagd och ansluten till Krav. 

Verksamheten genomsyras av en ”grön linje” och består av: 

-Jordbruk på ca 230 ha 

-Kompostering 

-Tomat och grönsaksodling 

-Bränslepellets, brännare och installationer.

-Vegetabiliska oljor

Distributörer: